Leestijd: 2 minuten

Verhoog de waarde van je woning door woonuitbreiding

Uit resultaten van een onderzoek uitgevoerd door Roel Helgers KU Leuven in samenwerking met Era Belgium waarbij er 20.000 verkochte huizen werden geanalyseerd blijkt dat bepaalde woonuitbreidingen en andere factoren de waarde van een huis laten stijgen.

Een aantal cijfers uit het onderzoek:

  • tweede badkamer stijging waarde met 3,9%
  • extra slaapkamer met 4%
  • heb je in totaal drie slaapkamers dan stijgt de waarde zelfs met 6,9%
  • dubbele garage stijging waarde met 5,2%
  • wijnkelder stijging waarde met 8,5%
  • terras stijging waarde met 3%

Investeren in een woonuitbreiding zorgt niet enkel voor meer wooncomfort maar ook voor de stijging van de waarde van je woning.  De mogelijkheden van je woonuitbreiding zijn onbeperkt.

Denk aan de zolder afwerken en inrichten als extra kamer, kamers of bureau. De uitbouw van je keuken door toevoeging van een bijgebouw. Een aanbouw van een serre of veranda. Een carport toevoegen als extra garage. Een extra badkamer voorzien door middel van een woonuitbreiding. De kelder inrichten als man- of shecave of wijnkelder,  … Vast heb je nog een aantal eigen ideeën.

Dikwijls hebben wat oudere woningen baat bij een grotere leefkeuken en een ruimere woonkamer. Door hier te gaan werken met een woonuitbreiding met gebruik van grote ramen heb je meer lichtinval en een betere integratie met de tuin. De beschikbare leef oppervlakte vergroot aanzienlijk.

Indien je nood hebt aan extra ruimte maar je bent beperkt in grondoppervlakte kan je ook gaan voor een optopping op je bestaande woning. Dit geeft zeer goede resultaten en je krijgt er heel wat m² bij. Dit tilt je woning naar een hoger niveau.

Losstaand aan je woning kan je de waarde van je woning vergroten door een luxe tuinhuis, poolhouse of lounge ruimte. Bekijk zeker onze dLounge.

 

Woonuitbreidingen die extra meters woonoppervlak opleveren zijn een goede investering die rendeert.