GEVELBEKLEDING

Er wordt meer en meer aandacht besteed aan gevelbekleding zowel voor nieuwbouw, renovatie als voor woonuitbreiding. Met de juiste keuze aan gevelbekleding kan uw woning net die bepaalde uitstraling krijgen die u wenst.

Oude gevels moeten geïsoleerd en bekleed worden en kunnen daardoor terug een bepaalde status uitdrukken. Een mooi uitgevoerde gevelbekleding kan ook een extra decoratieve dimensie aan de woning geven.

Gevelbekleding kan al dan niet in combinatie met andere materialen worden gebruikt. Perfect om unieke effecten te creëren, de uitstraling van een gebouw te bepalen en de kwaliteiten van het gebouw te onderstrepen Meers Patrick bvba werkt met diverse kwalitatieve materialen zodat u zeker uw keuze vindt.

Gevelbekleding is een optimale oplossing voor isolatie en bescherming van u woning. Wij adviseren u graag hierover in functie van uw wensen.

Gevelbekleding hout

Hout geeft direct een warme en unieke look. Hout kan in diverse richtingen worden geplaatst zodat net het effect wordt bereikt dat u voor ogen had.Het geeft ook een extra isolerende waarde aan uw woning. Er is keuze mogelijk uit diverse houtsoorten en verschillende kleuren. Meestal wordt een onderscheid gemaakt tussen harde en zachte houtsoorten. Qua kleuren kan dit variëren tussen bruin tot rood. Na verloop van tijd kunnen bepaalde houtsoorten verkleuren en een prachtige grijstint vertonen.  Meers Patrick bvba werkt enkel met kwalitatieve houtsoorten bestemd tegen onze weersomstandigheden.

Metalen gevelbekleding

Moderne, strakke woningen maken al een tijdje hun opmars in het straatbeeld en de architectuur maakt gewillig gebruik van metalen gevelbekleding waarbij ze een bepaalde uitstraling kunnen creëren.

Onder metalen gevelbekleding vinden we diverse soorten:

  • Gegolfde platen of platen met reliëf, deze zijn meestal in aluminium. Kan met perforatie om de ondergrond nog te zien of om te plaatsen voor een raam.
  • Cassette gevel in aluminium, RVS of cortenstaal voor een zeer strak geheel.
  • Leien of dakpannen in metaal worden gebruikt om één geheel te vormen tussen dak en gevel.
  • Lange profielen of sidings zijn vergelijkbaar met een houten bekleding.
  • Golvende- of vlakke sandwichpanelen.

Metalen gevelbekleding biedt vrijwel onbeperkte ontwerpmogelijkheden en esthetische oplossingen met diverse kleuren. Denk ook aan innovatieve en functionele geventileerde gevelsystemen, balkons en zonweringsoplossingen.

Gevelbekleding kunststof

Kunststof is een veelzijdig materiaal dat perfect geschikt is voor gevelbekleding.  Het biedt vele mogelijkheden op het vlak van esthetiek, onderhoudsvriendelijkheid en geeft een isolerende waarde.Het is een milieuvriendelijk product dat bestaat uit duurzame materialen. En 100%  recycleerbaar. Het aanbod op het vlak van kleuren en prints is enorm uitgebreid. U kan er zeker van zijn hier uw gading in te vinden. Meers Patrick bvba werkt met de volgende kwalitatieve merken:Trespa® , Eternit, SVK en Rockpanel.