Leestijd: < 1 minuut

Uitreiking Handmade in Belgium label

Zaakvoerder Patrick Meers ontving uit handen van Bart Lodewyckx het eerste HIB label in Bilzen. Meers Patrick BVBA Dak- en houtprojecten is specialist in dakwerken, groendaken en diverse houtprojecten in Limburg en daarbuiten.

Dankzij vijftig jaar ervaring staan ze garant voor het beantwoorden van alle vragen en de uitvoering van al de wensen van de klant aangaande daken, dakisolatie en gevelbekleding.
Daarnaast stemmen ze graag hun ideeën af op de verlangens van de klant bij de aanleg van een carport, poolhouse en loungeruimte in de tuin.

Met het HIB-label wil UNIZO Limburg ondernemers die originele en handgemaakte producten afleveren extra ondersteunen.
“Daarom is het zogenaamde HIB-label in het leven geroepen en deze Bilzerse ondernemer past perfect in dit plaatje”, legt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg uit.
Met dit label erkent UNIZO Limburg de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten.

Consumenten zijn vandaag meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenticiteitsgarantie. “Die ambachtelijke ondernemers willen we een duwtje in de rug geven.

De term ambachtelijk is in België, in tegenstelling tot in Frankrijk niet beschermd. Vandaar dat wij bij UNIZO het HIB-label in het leven hebben geroepen”, aldus Bart Lodewyckx.

Ondernemers met een HIB-label voldoen aan strikte criteria. Zo moet de ondernemer zijn activiteit in hoofdberoep uitoefenen. Hij of zij mag maximum twintig werknemers in dienst hebben.
Bovendien moet het product voor minstens 50 procent ‘handmade’ zijn. Het product heeft daarnaast een zekere nutsfunctie en is uniek in zijn soort.